Οι παλιές σταφιδαποθήκες στο λιμάνι του Αιγίου - Αλεξίου, Μαργαρίτα ([χ.ό.], 1999)
[ Αρχικά γίνεται αναφορά στην ανάπτυξη του Αιγίου από την Επανάσταση του '21 έως τις αρχές του 20ου αιώνα. Περιγράφεται η ζωή στην πόλη την εποχή της ακμής του σταφιδεμπορίου καθώς και η σχέση του Αιγίου με την κάτω πόλη (λιμάνι). Αναλύεται ο εμπορικός ρόλος του Αιγίου καθώς και τα αίτια ακμής και παρακμής του σταφιδεμπορίου (σταφιδική κρίση). Στη συνέχιεα περιγράφεται ο τρόπος λειτουργίας των σταφιδοσυσκευαστηρίων και τα στάδια επεξεργασίας του καρπού. Διερευνάται η σχέση μεταξύ λειτουργίας και εσωτερικής διάταξης των κτιρίων, ενώ γίνεται αναφορά στα επιμέρους κατασκευαστικά και μορφολογικά στοιχεία. Τέλος παρουσιάζονται αναλυτικά τα κτίρια της παραλίας και γίνεται αποτίμηση της σημερινής κατάστασης των ελαχίστων σωζώμενων κελυφών.]