Η πόλη ως εργαστήριο της σκέψης - Τερζόγλου, Νικόλαος - Ίων ([χ.ό.], 2000)
[ Η διάλεξη πραγματεύεται και αναλύει υπάρχοντες δέσμες εννοιολογικών προσεγγίσεων πάνω στην ιδέα της πόλης και προτείνει μία συνθετική θεωρητική και μεθοδολογική πρόταση ανάγκης και έρευνας της σύγχρονης πόλης. Η πρόταση αυτή λαμβάνει υπόψη μία ποικιλία χρονικών (παρελθόν, παρόν, μέλλον), σημασιολογικών, νοηματικών και λειτουργικών παραμέτρων που υπεισέρχονται στη σχέση ανάμεσα στο χώρο της πόλης και στους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν, με στόχο την άρθρωση ενός θεωρητικού εργαλείου ερμηνείας και συνθετικής επέμβασης στη σύγχρονης πόλης.]