Το βλέμμα, ως μηχανισμός παραγωγής ορίων στο χώρο της κατοικίας - Αναστασοπούλου, Ευφροσύνη ([χ.ό.], 2001)
[Το βλέμμα διαπερνά τα όρια μιας κατοικίας με πολλούς τρόπους. α) Υλικό όριο: τα γυάλινα σπίτια, β) ηλεκτρονικό όριο: υπολογιστές, γ) ανθρωπογενές όριο: οι αντιλήψεις των ανθρώπων και πως αυτές δημιουργούν το όριο. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να συμπεριφέρεται ο κάτοικος ακολουθώντας μερικούς ρόλους που επιβάλλει ο χώρος. Ρόλος μηδενικός (ή ρόλος μπαλαντέρ), ο επιτηρητής/επόπτης, ο ηδονοβλεψίας, ο εκτιθέμενος, ο νάρκισσος.]