Η αισθητική δράση του φωτός στον χώρο - Καμπά, Δήμητρα ([χ.ό.], 2000)
[Ο τεχνητός φωτισμός αν και άυλο στοιχείο στο χώρο έχει τη δυνατότητα να δρα δυναμικά αφού μπορεί άλλοτε να δημιουργεί κέντρα οπτικού ενδιαφέροντος, διαφορετικά κάθε φορά και άλλοτε να διαφοροποιεί τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του χώρου. Άλλοτε υποστηρίζει τις αρχές της αρχιτεκτονικής σύνθεσης και άλλοτε δρα ανεξάρτητα από αυτή. Έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί συγκεκριμένα συναισθήματα και να συμβολίζει τα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής, με τον τρόπο που ενεργεί στις τέχνες και την αρχιτεκτονική. Πρόκειται για μία ποικιλόμορφη δυναμική δράση που αν και αρχικά γίνεται κατανοητή σε αντιληπτικό επίπεδο, το ξεπερνά αφού αποκτά συνθετικές ιδιότητες. Αυτές δεν αφορούν αποκλειστικά το σχεδιασμό του κελύφους αλλά και τις σημασίες που αυτό το κέλυφος αποκτά μέσα από τις χρήσεις του φωτός. Είναι ένα στοιχείο που δρα και λειτουργεί, στο χώρο σε διαφορετικό επίπεδο από τα υπόλοιπα συνθετικά εργαλεία αφού ξεπερνά τον κατασκευαστικό, λειτουργικό ή διακοσμητικό ρόλο.]