Η αντίληψη της πόλης μέσα από τα χαρακτηριστικά του δημόσιου χώρου της : η περίπτωση της Κορώνης - Κωνσταντινίδη, Αγγελική ([χ.ό.], 2000)
[Αντικείμενο μελέτης της διάλεξης είναι η έρευνα των στοιχείων τα οποία συνολικά ολοκληρώνουν την εικόνα που εκάστοτε πόλη παρουσιάζει στους επισκέπτες και τους κατοίκους της. Έχει γίνει ομαδοποίηση των στοιχείων αυτών και οργάνωση μιας μεθόδου έρευνας σύμφωνα με την οποία οποιαδήποτε πόλη θα μπορούσε να ερευνηθεί. Για την κατανόηση αυτών έχει χρησιμοποιηθεί το παράδειγμα της πόλης της Κορώνης, μιας πόλης παραδοσιακής με έντονα στοιχεία αλλοίωσης. Με αυτόν τον τρόπο έχει καταγραφεί τόσο η αντίληψη της πόλης αυτής μέσα από τα χαρακτηριστικά του δημόσιου χώρου της όσο και μία μεθοδολογία ικανή να περιγράψει οποιαδήποτε άλλη πόλη, κυρίως μάλιστα της ελληνικής επαρχίας.]