Η πορεία της πρωτοπορίας στον εικοστό αιώνα : το "πέρασμα" από το νταντά στο πανκ - Φίλιππα, Μαρία ([χ.ό.], 2000)
[Γίνεται μία εκτεταμένη αναφορά στο Νταντά, το κίνημα που πιο πολύ απ'όλα επηρέασε τον τρόπο σκέψης και τη δημιουργική δραστηριότητα των ανθρώπων, στον δυτικό χώρο, τον 20ο αιώνα. Εντοπίζονται σχέσεις ανάμεσα σ'αυτό το κίνημα, και άλλα μεταγενέστερα, ή άλλες καλλιτεχνικές εκφράσεις, όπως το Φλούξους, το Χάπενιγκ, ο Λετρισμός, ο Σιτουασιονισμός, το Πανκ. Τα ρεύματα αυτά και οι καλλιτεχνικές εκφράσεις που εμφανίστηκαν, έφεραν σ'ένα βαθμό το ανατρεπτικό πνεύμα του Νταντά, ενώ οικειοποιούνταν πολλά από τα χαρακτηριστικά του στοιχεία και πολλές από τις μεθόδους του. Το Νταντά ήταν ένας τρόπος ζωής και μία σαφής τοποθέτηση απέναντι στα γεγονότα που συμβαίνουν στην κοινωνία, γι'αυτό και είναι σωστότερο να μιλάμε για ".. " Νταντά, και όχι για καλλιτεχνικό κίνημα.]