Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και η ανασκευή της αστικής δομής : το παράδειγμα της Ομονοίας - Μίχου, Μαρία ([χ.ό.], 1999)
[Αντικείμενο αυτής της έρευνας είναι να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο ο αρχιτέκτονας καθορίζει τη φυσική, υλική υπόσταση μιας αστικής πλατείας. Ειδικότερα αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός μπορεί να ενθαρρύνει ή να αποθαρρύνει συγκεκριμένες συνθήκες συμπεριφοράς των πολιτών κατά τη χρήση των υπαίθριων δημόσιων χώρων συγκέντρωσης της πόλης. Το παράδειγμα της πλατείας Ομονοίας και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την αναδιαμόρφωσή της, αποτελεί το αντικείμενο, το θέμα, πάνω στο οποίο αναπτύσσονται οι σχετικοί προβληματισμοί.]