Οι γερανοί του λιμανιού : η αρχιτεκτονική τους αξία - Καλλιπολίτης, Κωνσταντίνος ([χ.ό.], 1999)
[Οι γερανοί στο λιμάνι, περισσότερο ίσως από τους οικοδομικούς, μοιάζουν να διαθέτουν κάποια αρχιτεκτονική υπόσταση. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, αν και κατά πόσο μια μηχανή έχει αρχιτεκτονική αξία. Στην προσπάθεια αναζήτησης αυτής της πρόσθετης υπόσχεσής τους, μπορούν αν αντιμετωπισθούν ως κτίρια, εφόσον το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά τους επιτρέπουν μία τέτοια αντιστοιχία. Η ποοσέγγιση τους όμως προϋποθέτει τη μελέτη τους στο χώρο δράσης τους, δηλαδή στο λιμάνι και όχι ως μεμονωμένες κατασκευές.]