Οι κατοικίες του Richard Meier - Νάνου, Νικολέττα ([χ.ό.], 1997)
[Βασική επιδίωξή μας είναι η μελέτη και ανάλυση πέντε κατοικιών του Richard Meier, οι οποίες προέρχονται από χαρακτηριστικές φάσεις του έργου του αρχιτέκτονα αλλά και οι επιρροές που έχει δεχθεί στο σχεδιασμό τους. Μελετώντας τις κατοικίες αυτές μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι έχουν σχεδιαστεί με βάση απλές γεωμετρικές χαράξεις - κύκλους, τετράγωνα, ορθογώνια - τόσο στην κάτοψη όσο και στις όψεις. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι ξύλινα ή πορσελάνινα λευκά πανέλλα, γυαλί τούβλο σε πιο περιορισμένη χρήση. Διαπιστώνουμε ότι ο Meier λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό διαγραμματικά συλλαμβάνοντας την ιδέα σε μορφή απλών σχημάτων τα οποία ανταποκρίνονται σε λειτουργικές ανάγκες. Στα μεταγενέστερα όμως έργα η σύνθεση μοιάζει να είναι αποτέλεσμα μιας εμπειρικής αντίληψης. Έχει δεχτεί επιρροές από το μοντέρνο κίνημα, τον Le Corbusier καθώς και τον Palladio. .]