Μετακινούμενη αρχιτεκτονική : ο άνθρωπος σε αρμονία με τη φύση - Καμηλάρη, Βανέσσα Δ ([χ.ό.], 2000)
[Η εργασία αυτή περιγράφει φυλές που ζουν νομαδικά περιγράφοντας αναλυτικά κυρίως τον τρόπο μεταφοράς τους καθώς και τη διαδικασία στησίματος των κατοικιών τους. Ξεξινάει από πολύ παλιά χρόνια και καταλήγει μέχρι σήμερα αποδεικνύοντας πως οι κατασκευές αυτές των απλών ανθρώπων αποτέλεσαν τις βάσεις ή καλύτερα σημείο έρευνας και εκκίνησης για σύγχρονες μοντέρνες μορφές στην Αρχιτεκτονική. Η απλότητά τους μετατράπηκε με σύγχρονα υλικά, όπως plexiglass και μέταλλο σε πολύ πολύπλοκες μορφές ιδανικές για γρήγορα μεταφερόμενες χρήσης ανθρώπινων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.]