Δημοτική βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου - Δουράμπεης, Νικόλαος
[Ένα κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενεί την νέα δημοτική βιβλιοθήκη, αίθουσες εκδηλώσεων και εκθέσεων, καφετέρια και αίθουσα πολυμέσων, αίθουσα αναζήτησης πληροφοριών στουε server της ίδιας καθώς και άλλων βιβλιοθηκών. Το συγκρότημα αυτό εντάσεται σε μια ευρύτερη περιοχή του αστικού ιστού που συγκεντρώνονται δημόσια κτίρια και γίνονται πολιτιστικές δραστηριότητες, και επίσης σχεδιάζεται έτσι ώστε να λειτουργήσει μαζί με τον γύρω του υπαίθριο χώρο, δημιουργώντας μια πλατεία που η επιθυμία είναι να αποτελέσει ένα κομμάτι του υπαίθριου δημόσιου χώρου της πόλης που να είναι αφιερωμένο και να προβάλει τη γνώση].