Η παλιά πόλη της Ρόδου : ιστορικός τόπος, τουριστική ανάπτυξη και παρεμβάσεις σ'ένα ζωντανό κατοικημένο σύνολο - Καλτέκη, Καλλιόπη ([χ.ό.], 1998)
[Πρόκειται για μία Πόλη Διατηρητέο μνημείο, με πολυκύμαντη ιστορία και πρόβλημα επιβίωσης, κυρίως εξαιτίας της εγκατάλειψης, της παντελούς έλλειψης υποδομής, και της άναρχης τουριστικής ανάπτυξης. Επίσης αντιμετωπίζει καίρια κοινωνικά προβλήματα. Έχει καταρτισθεί πολιτική διατήρησής της με την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων, την εκπόνηση Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης-Αναθεώρησης για την πόλη της Ρόδου, και τη δημιουργία του Γραφείου Μεσαιωνικής Πόλης, το οποίο είναι αρμόδιο για τις επισκευές, αποκαταστάσεις, μελέτες, επεμβάσεις, και γενικώς οποιαδήποτε παρέμβαση μέσα στην Παλιά Πόλη. Επίσης γίνεται προσπάθεια για την εύρεση βιώσιμων μελλοντικών προοπτικών για την Παλιά Πόλη.]