Ερμούπολη : βιομηχανικό κέντρο του νεώτερου ελληνικού κράτους - Καταβούτα, Μαρία ([χ.ό.], 2000)
[Τα παλιά εργοστάσια της Ερμούπολης είναι εκφραστές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πόλης, της τεχνολογικής της εξέλιξης, της αρχιτεκτονικής ποιότητας των κτισμάτων της. Η φωτογράφηση, η μελέτη, η αρχειοθέτησή τους είναι ένα μέσο γνωριμίας και προσέγγισης του πρόσφατου παρελθόντος, ένας δρόμος που με σεβασμό στη δομή και τη μορφή τους, θα μπορέσει να τα καταστήσει ενεργά στοιχεία του σύγχρονου περιβάλλοντος.]