Χώρος πολιτισμού στην παράκτια ζώνη της Σαλαμίνας - Παπανικολάου, Σοφία
[Το αντικείμενο μας είναι η δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού στην απράκτια ζώνη της Σαλαμίνας στην περιοχή που σήμερα είναι γνωστή στους κατοίκους ως Μικρή Σκάλα και βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Οι ανάγκες του νησιού και των κατοίκων αποζητούσαν κάτι οργανωμένο σ'αυτόν τον τομέα. Ο πληθυσμός του νησιού όπως και οι δραστηριότητες των κατοίκων θα μπορούσαν να στηρίξουν τη δημιουργία και συντήρηση ενός τέτοιου έργου. Συγκεκριμένα στη Σαλαμίνα σήμερα υπάρχει αυτό το υπόβαθρο, το οποίο επιβάλλεται έτσι ώστε ένας τέτοιος χώρος να μπορέσει να διατηρηθεί ζωντανός. Υπάρχουν στο νησί οργανωμένοι πνευματικοί και πολιτιστικοί πυρήνες των κατοίκων που ωστόσο η δράση και η ανάπτυξη συσκολεύονται σημαντικά από την έλλειψη των κατάλληλων χώρων. Πρώτος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κέντρο που θα προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες λειοτυργίας και ανάπτυξης στους υφιστάμενους πυρήνες πολιτιστικής ζωής της Σαλαμίνας. Κυριότερος όμως στόχος είναι οι νέοι αυτοί χώροι και η συγκέντρωση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων να ανοίγουν πλούσιες δυνατότητες για τη δημουργία πολλών ν