Επί σκηνής μεταλλάξεις - Μωρέτη, Καρολίνα ([χ.ό.], 2000)
[Η σκέψη πως ο χώρος επηρεάζει τη σωματική μας έκφραση στην καθημερινή ζωή και πως αντίστροφα η οποιαδήποτε σωματική έκφραση ορίζει χώρο, μας οδηγεί στην ανάγκη να ασχοληθούμε με μία τέχνη όπως το θέατρο, η οποία μπορεί να μας αποκαλύψει την ανθρώπινη συμπεριφορά αναλυμένη και αιτιολογημένη μέσα σε ένα πολύ συγκεκριμένο και ορισμένο υλικό περιβάλλον, αυτό του σκηνικού χώρου. Αντικείμενο της έρευνάς μας είναι να εξετάσουμε εκείνους τους χωρικούς συσχετισμούς που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της θεατρικής πράξης μέσα από τη σωματική συμπεριφορά του ηθοποιού, σε σκηνικά περιβάλλοντα που άλλωτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο υποβάλλουν τρόπους μεταλλαγής της έκφρασης. Με τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την ανάλυση της θεατρικής δράσης θα επιχειρήσουμε να ερμηνεύσουμε τον αρχιτεκτονημένο χώρο με βάση τη σωματική συμπεριφορά, είτε ως στοιχείο που καθορίζεται από αυτόν, είτε ως στοιχείο που τον μεταλλάσσει και που τον διαφοροποιεί κάθε φορά στην αντίληψή μας.]