Πολυλειτουργική γέφυρα στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ερμού - Πάσχου, Αναστασία
[Προτείνεται πεζογέφυρα που ενώνει επιμέρους πλατώματα εκατέρωθεν της συμβολής των οδών Πειραιώς και Ερμού (οικόπεδο γωνίας Πειραιώς και Ιεράς Οδού, πλάτωμα Μουσείου Κεραμεικού, Κορεάτικη αγορά) και δημιουργεί ενιαίο δημόσιο χώρο σε αντιστοιχία με αυτά. Η πεζογέφυρα ενισχύει και προβάλλει βιοτεχνικές-εργαστηριακές-εμπορικές λειτουργίες που λαμβάνουν χώρα στο έδαφος με κτίρια πυλώνες-εκθετήρια αυτών των δραστηριοτήτων. Δημιουργείται ισχυρό αστικό τοπίο, όπου η φόρμα του τόξου παίζει συμβολικό-ενοποιητικό ρόλο. Προσφέρεται μέσω της δυνατότητας μετάβασης από το Γκαζοχώρι στο Θησείο η δυνατότητα θέασης διαφορετικών εποχών και αστικών μηχανισμών, όπως αυτοί αποτυπώθηκαν στο έδαφος].