Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική : το παράδειγμα της Τήνου - Χρονοπούλου, Μαρία ([χ.ό.], 2000)
[Στην έρευνα αυτή αναλύεται η λειτουργία των παθητικών ηλιακών συστημάτων των παραδοσιακών κατοικιών. Τα θέματα που διαπραγματεύονται έχουν σχέση με ηλιακή ενέργεια και εκμετάλλευση του ανέμου και παρατηρήσεις γίνονται σε παραδείγματα κτιρίων σε οικισμούς και αγροτικές κατοικίες. Ακολουθεί ανάλυση έξι σύγχρονων βιοκλιματικών κατοικιών.]