Η κεντρική ιδέα σε 8 σπουδαστικά θέματα του ετήσιου διατομεακού συνθετικού θέματος 2000-01 - Κεφαλογιάννης, Νεκτάριος ([χ.ό.], 2001)
[Σε ένα πρώτο μέρος γίνεται μια θεωρητική προσέγγιση της έννοιας "ιδέα" και "κεντρική ιδέα" σε φιλοσοφικό και αρχιτεκτονικό επίπεδο. Στο δεύτερο μέρος επεξεργαζόμαστε 8 σπουδαστικά θάματα του 7ου και 8ου εξαμήνου (2000-2001) και πάνω σε αυτά περιγράφουμε τι για μας είναι κεντρική ιδέα στην αρχιτεκτονική.]