Εκ-σταση : η από την οικεία θέση μετατόπιση - Ανδριανόπουλος, Τηλέμαχος ([χ.ό.], 2001)
[Η διάλεξη διαπραγματεύεται μια θεωρία της θέασης μέσα από παραδείγματα ζωγραφικής, λογοτεχνίας και κυρίως κινηματογράφου με μια εφαρμογή ταυτόχρονα για τη σημασία της εικόνας στη σύγχρονη πόλη. Για τη προσέγγιση του θέματος υπάρχουν συνεχείς αναφορές στην ταινία Έκλειψη του Μικελάντζελο Αντονίονι (1962), σε ζωγράφους (Σεζάν, Γκρέκο), Φωτογράφους (Άτζε) και συγγραφείς (Μπωντλαίρ, Βαλερό). Το σύνολο του κειμένου απαρτίζεται από 16 αυτόνομα κείμενα.]