Αρχιτεκτονική στο όριο με το νερό : το νερό ως σύνθεση-το νερό στη σύνθεση - Οικονομοπούλου, Ερμιόνη ([χ.ό.], 2001)
[Η υδάτινη παρουσία και τα "δοχεία ζωής". Η αντιστικτική σχέση νερού και χέρσου εδάφους ενδυναμώνει, κάνει πιο απτή τη διάκριση του μέσα και του έξω, της συνέχειας και της ασυνέχειας, που αποτελούν βασικές αρχές της αρχιτεκτονικής σύνθεσης. Η διπλή θέαση, από και προς τη θάλασσα, μας βοηθά στην αμεσότερη αντίληψη των ποιοτήτων του χώρου. Η ανθρώπινη παρουσία, που διαισθάνεται τα φυσικά δοχεία και τα εντίνει με τις δικές του κατασκευές, εγκαθιστά τόπους οικείους, οι οποίοι μένουν στη μνήμη και μπορεί κανείς να μιλάει για αυτούς με μια απλή χειρονομία.]