Σχολή επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας με παράλληλη επανάχρηση του VOX - Ηλιοπούλου, Ευτυχία
[Πρόκειται για μια κρατική σχολή ανωτάτης εκπαίδευσης τετραετούς διάρκειας. Οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας είναι ραγδαίες με αποτέλεσμα να θεωρούμε απαραίτητη μια σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου που να στοχεύει και στη θεωρητική κατάρτηση των φοιτητών ώστε οι απόφοιτοί της να είναι δημιουργοί και όχι απλοί χειριστές προγραμμάτων. Παράλληλα, η ύπαρξη ενός κτιρίου τεχνολογίας μέσα στην πόλη, φιλοδοξεί να συνδέσει τον αστικό χώρο με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και να συνεισφέρει στην εξοικείωση του πολίτη με τις νέες τεχνολογίες. Οι παρακάτω παράγοντες συντέλεσαν στην επιλογή του χώρου του VOX στην πλατεία των Εξαρχείων: οι λειτουργίες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και είναι χώροι συγκέντρωσης νεολαίας, ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της περιοχής, το εμπόριο ηλεκτρονικών ειδών που αναπτύσσεται έντονα στην οδό Στουρνάρη και τους γύρω δρόμους και τέλος η προσωπική μας εξεικοίωση με τον χώρο των εξαρχείων. Η επεξεργασία της λύσης διαμορφώθηκε με κριτήριο την ομαλή λειτουργία της σχολής, την σύνδεσή της με τον υπάρχοντα κινηματογρ