Ηλεκτρονικά Bauhaus : μια ανάλυση των ZKM και Fresnoy - Μπαμπανέλος, Θάνος ([χ.ό.], 2001)
[Μπορούμε μήπως σήμερα να μιλάμε για κτίρια-δίκτυα κατά αναλογία με τα κτίρια-μηχανές του μεσοπολέμου; Θα καταφέρει η αργοκίνητη αρχιτεκτονική να συμβαδίσει με την ραγδαίως εξελισσόμενη τεχνολογία ή θα βρίσκεται συνεχώς ένα βήμα πίσω, με αποτέλεσμα να απολέσει την επαφή της με την εποχή; Για να μπορέσουμε να διατυπώσουμε και να παρατηρήσουμε σε πιο πρακτική βάση το θέμα μας θα εξετάσουμε δύο κτίρια. Το ZKM του Rem Koolhaas και το Fresnoy του Bernard Tschumi.]