Το "εφικτόν" της διατήρησης (τα προγράμματα δράσης, οι συνθήκες εφαρμογής και το αποτέλεσμα) και το παράδειγμα της Κοζάνης (η πόλη που είχε την..ατυχία να αναπτυχθεί) - Σκόρδας, Στυλιανός ([χ.ό.], 2001)
[Περιγραφή και κριτική του ισχύοντος ελληνικού νόμικού πλαισίου προστασίας των παραδοσιακών κτιρίων (διατηρητέων). Παρουσίαση της πόλης της Κοζάνης, ως παράδειγμα.]