Το κίνημα Arts and Crafts στην Καλιφόρνια - Παπαδημητρίου, Νεφέλη Ιωάννα ([χ.ό.], 2000)
[Παρουσίαση του κινήματος Arts and Crafts στο Los Angeles και το San Diego. Αναφορά στον χαρακτήρα της περιοχής (κλίμα, γεωγραφία, πολιτισμός, ιστορία) και στις αρχές του κινήματος (Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο). Τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού και οι αρχές του κινήματος (περιβαλλοντικός σχεδιασμός, ταύτιση τεχνίτη και αρχιτέκτονα, ειλικρίνεια κατασκευής, φτηνές, απλές και λειτουργικές κατοικίες, με έμφαση στα μέσα και χαμηλά κοινωνικά στρώματα). Παρουσίαση των Greene and Greene και του Irving J. Gill, 2 από τους σημαντικότερους εκφραστές του κινήματος στην περιοχή.]