Οι Barriadas της Lima : ο άτυπος τρόπος ανάπτυξης της πόλης - Δεμέναγα, Δήμητρα ([χ.ό.], 2000)
[Σε αυτή τη μελέτη κάνουμε μία διαδρομή μέσα στον 20ο αιώνα, μελετώντας κυρίως το πως εξελίχθηκαν οι barriadas, αλλά και τον ρόλο που έπαιξε το κράτος στην εξέλιξη του φαινομένου. Ξεκινώντας περίπου από τις αρχές του αιώνα, βλέπουμε πως έγιναν τα πρώτα βήματα για την εμφάνισή τους. Από το 1949 έως το 1955 είναι η περίοδος που εξαπλώνονται στην πόλη, με την μορφή των σταδιακών καταλήψεων. Από το 1955 έως το 1971 επεκτείνονται στην περιφέρειά της, με βίαιες καταλήψεις. Τέλος μιλάμε για τις barriadas που σχεδιάζονται από την πολιτεία, εστιάζοντας στο παράδειγμα της Villa El Salvador, και φτάνουμε ως το 1980 όπου αποτελούν πια το 35 του πληθυσμού και της έκτασης της γής. Για την ολοκλήρωση αυτής της μελέτης, οι προσωπικές μας εντυπώσεις συμπλήρωσαν την αντίστοιχη βιβλιογραφία.]