Μεταφερόμενο νοσοκομείο - Μαρκουΐζος, Πέτρος
[Το μεταφερόμενο νοσοκομείο φιλοδοξεί να καλύψει την επιβεβλημένη ανάγκη οργάνωσης των προσπαθειών εθελοντικών ιατρικών οργανώσεων που επεμβαίνουν σε περιοχές όπου δεν είναι ανεπτυγμένες οι υγειονομικές δομές. Πρόκειται για ένα συγκρότημα το οποίο έχει το χαρακτήρα του νοσοκομείου άμεσης επέμβασης σε επείγοντα περιστατικά μικρής και μέσης βαρύτητας, με αυξημένες απαιτήσεις περίθαλψης, συγκρινόμενες με τα μεγέθη των πληθυσμών που χρειάζονται βοήθεια. Οι προδιαγραφές που πρέπει να πληρεί το μεταφερόμενο νοσοκομείο ορίζονται από τις ανάγκες που δημιουργούν οι εκάστοτε κλιματικές, γεωγραφικές και εργασιακές συνθήκες και ορίζουν τον κατασκευαστικό τρόπο σύνδεσης των επί μέρους τμημάτων του].