Το τοπίο της αρχιτεκτονικής - Θεοδώρου, Ελένη ([χ.ό.], 2000)
[Το κείμενο εξετάζει τη σχέση αρχιτεκτονικής και τοπίου. Ξεκινώντας από τη συμβολίκή απουσία της αρχιτεκτονικής στον παράδεισο, εξετάζεται η κυριαρχική σχέση της αρχιτεκτονικής πάνω στο τοπίο και προτείνεται μια πιο εξισορροπημένη σχέση τοπίου - κτίσματος, με αναφορά στο πάρκο - νεκροταφείο της Igualada των αρχιτεκτόνων E.Miralles, C. Pinos.]