Ανάπλαση λατομικού χώρου και δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής αγωγής στα Γλυκά Νερά - Ζερβού, Ελένη
[Η επέμβαση μας γίνεται σε ενα ενεργό λατομείο, στα Γλυκά Νερά. Αυτό καταλαμβάνει περίπου έκταση 5 στρέμματα ενώ περιγράφεται από 200 μέτρα μέτωπο βράχου. Θεωρούμε ως αφετηρία το κενό-σεληνιακό τοπίο όπου βρήκαμε και δημιουργούμε τη δικιά μας τοπιογραφία. Αναζητούμε τη λύση μας στη "χθόνια" αρχιτεκτονική, σεβόμενοι το γεγονός ότι ο χώρος αυτός κουβαλά μνήμες. Ο χώρος αποδίδεται στο Δήμο και δημιουργούμε ένα κτίριο (1250 μ.) περιβαλλοντικής αγωγής με αίσθηση οικονομίας και ενεργειακά πρότυπα].