Το ποτάμι ως στοιχείο του αστικού τοπίου - Λιβέρη, Διονυσία ([χ.ό.], 2001)
[Η έρευνα αυτή αναλύει και επιχειρεί να ερμηνεύσει τοπία ποταμών και κυρίως τοπία αστικά. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις υλικές επεμβάσεις, τις αναλύει και τις ερμηνεύει σε σχέση με την πρακτική εκμετάλευση των φυσικών ιδιοτήτων του ποταμού, τη θέση που αυτός κατέχει στον ανθρώπινο ψυχισμό και την επιθυμία του ανθρώπου να ελέγξει πολιτιστικά το φυσικό στοιχείο.]