Το Δημαρχείο ως δημόσιο κτίριο στην πόλη της Αθήνας - Πολίτη, Μαρία ([χ.ό.], 2000)
[Θεωρητική προσέγγιση του δημόσιου κτιρίου μέσα στην πόλη - παρουσίαση/κριτική επιλεγμένων παραδειγμάτων δημαρχείων από την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, με τη βοήθεια θεωρητικών εργαλείων από την "αρχιτεκτονική της πόλης" του Aldo Rossi. Κριτήρια προσέγγισης : πολεοδομική ένταξη, αρχιτεκτονική μορφή, συμβολισμός-μνήμη, και τέλος, λειτουργία. Συμπεράσματα.]