Το σύγχρονο νοσοκομείο-ένας εξελισσόμενος οργανισμός - Ταβανιώτης, Πέτρος ([χ.ό.], 2001)
[Σύντομη ανάλυση των σύγχρονων αντιλήψεων περί υγείας και των επιπτώσεων τους στο κτίριο του νοσοκομείου. Συσχετισμός των επιπτώσεων αυτών με τις κτιριακές μεταβολές. Σχολιασμός υφισταμένων κτιρίων (ως παραδείγματα) και προτάσεις λειτουργικά κατάλληλων αρχιτεκτονικών διατάξεων.]