"Η αρχιτεκτονική του Ασκληπιείου της Κω" - Παστρικός, Νικόλαος Σ ([χ.ό.], 2001)
[Γίνεται μία προσπάθεια για ανάλυση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και τις σκέψεις των αρχιτεκτόνων της ελληνιστικής περιόδου σε αντίθεση με την κλασική εποχή.]