Κάποιες σκέψεις περί του σκοπού της τέχνης - Ματράγκας, Γεώργιος ([χ.ό.], 2001)
[Η τέχνη ως αποτέλεσμα θεμελιώδους ανάγκης του ανθρώπου ως προς έκφραση επιμέρους σταθερών πνευματικών (κυρίως) αναγκών του, πράγμα που καθιστά και την δική της αξία διαχρονική.]