Η πολεοδομική εξέλιξη του Ρεθύμνου - Πατσουμάς, Στέλιος ([χ.ό.], 2000)
[Το Ρέθυμνο είναι μία σύγχρονη πόλη που διαθέτει στοιχεία πολεοδομίας και ιστορίας που ανάγονται στο παρελθόν κυρίως στα χρόνια της Βενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας. Εξετάζεται το σημερινό Ρέθυμνο, με παράλληλο εντοπισμό των ιστορικών στοιχείων της πολεοδομίας και της φυσιογνωμίας της πόλης που συνθέτουν την ταυτότητά του.]