Νέο κτίριο Κρατικής Σχολής Χορού στην περιοχή του Λυκαβηττού - Καρακάση, Ελευθερία
[Η επιλογή του θέματός μας προέκυψε ως ανάγκη να ασχοληθούμε με το δημόσιο κτίριο μέσα στην πόλη, στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερο κοινωνικό και πολιτισμικό νόημα. Ως θέση επιλέξαμε την περιοχή του Λυκαβηττού, γιατί διαπιστώσαμε ότι αποτελεί ένα σημείο μετάβασης μεταξύ περιοχών με διαφορετικό αστικό χαρακτήρα. Επιλέξαμε τηντέχνη του χορού γιατί εμπεριέχει και χαρακτηρίζεται από μια σειρά εννοιών και αντιδιαστολών οι οποίες πιστεύουμε ότι μπορούν να αξιοποιηθούν συνθετικά. Διαπιστώσαμε ότι το αρχετυπικό σχήμα της σπείρας ικανοποιεί το σύνολο των προϋποθέσεων για τη συγκεκριμένη λύση. Η προσαρμογή της σπείρας στη δική μας λύση έγινε μέσω της σταδιακής μείωσης του ύψους και της βύθισης προς το κέντρο του κτιρίου όσο και με το σβήσιμο του ίχνους της στο έδαφος].