Κέντρο παρακολούθησης του ηφαιστείου και μικρό μουσείο φυσικής ιστορίας στη Νίσυρο - Ψιμάρα, Δάφνη
[Η Νίσυρος ανήκει στα Δωδεκάνησα και αποτελεί το ανατολικό άκρο του ηφαιστειακού τόξου του Αιγαίου, καθώς και ένα από τα τρία ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδας. Έχει το σχήμα κώνου η κορυφή του οποίου μετά από αλλεπάλληλες ηφαιστειακές εκρήξεις έχει αντικατασταθεί από μια καλδέρα με δέκα μικρούς κρατήρες στο εσωτερικό της. Το γεωλογικό και φυσικό περιεχόμενο του νησιού είναι πολύ πλούσιο και πολλοί αναφέρουν τη Νίσυρο ως ένα "υπαίθριο μουσείο φυσικής ιστορίας" καθώς αποτελεί απο μόνη της ένα έκθεμα της φύσης. Η διάμετρός της είναι μόλις οκτώ χιλιόμετρα και με ένα συνεκτικό δίκτυο μονοπατιών, γεγονός που κάνει εύκολο και ενδιαφέρον το περπάτημα και την παρατήρηση του νησιού. Η ανάγκη παρακολούθησης του ηφαιστείου και η εν βρασμό φύση στο νησί με οδήγησαν στη δημιουργία ενός σταθμού παρακολούθησης του ηφαιστείου και ενός μουσείου φυσικής ιστορίας που έρχονται να δράσουν συμπληρωματικά στο νησί].