Εκσυγχρονισμός και ανάπλαση της σύγχρονης αστικής κατοικίας - Κουτσουδάκη, Ερατώ
[Παρατηρώντας με προσοχή τη σύγχρονη αστική κατοικία και ιδιαίτερα την πολυκατοικία, διαπιστώνουμε ότι δύο είναι οι χώροι που προσφέρονται για άμεσο εκσυγχρονισμό και ανάπλαση: οι ακάλυπτοι και τα δώματα, γιατί σ' αυτούς είναι δυνατή η συνύπαρξη με τη φύση και η αξιοποίηση υποβαθμισμένων στοιχείων. Προτείνεται η αναμόρφωση τριών υπαρκτών τέτοιων χώρων. Πρόκειται για ένα μικρό, δίπατο, ισόγειο σπίτι με τον ακάλυπτο νεόδμητης πολυκατοικίας στη Ν.Σμύρνη, ένα ισόγειο "loft", πρώην σιδηρουργείο, με ακάλυπτο στην Αργυρούπολη και ένα ρετιρέ με ταράτσα σε πολυκατοικία του '50 στην Κυψέλη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ρόλος των χρηστών στη διαμόρφωση της κάθε πρότασης. Οι αρχές σχεδιασμού εστιάζουν τόσο στην επανάχρηση όσο και σε δύο άλλες έννοιες: την αντιμετώπιση του υπαίθριου χώρου ως δευτερεύουσα καλοκαιρινή κατοικία και την "Επιστροφή στα Βασικά", που αφορά στην εκ νέου οικειοποίηση του χώρου κατοικίας και τη σύνθεση των αντιθέσεων του σύγχρονου καθημερινού πολιτισμού. Το σχεδιασμό χαρακτηρίζει διάθεση διαχρονικότητας και προσπάθεια εικαστικής προσέγγισης].