Ο δημόσιος χώρος στο κέντρο της Αθήνας ως τόπος ζωής και πολιτισμού - Τερζόγλου, Νικόλαος - Ίων
[Η Αθήνα, πόλη των διαχρονικών αξιών και του πολιτισμού. Η πρόταση: σύνδεση σημαντικών δημόσιων χώρων καθημερινής ζωής στο κέντρο της Αθήνας με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα φυσικά στοιχεία του τοπίου. Ο στόχος: αντιληπτική και λειτουργική άρθρωση των δημόσιων χώρων της πόλης σε ένα ενιαίο σύστημα τόπων ζωής και πολιτισμού. Ο λόγος: ανάδειξη της φυσιογνωμίας της πόλης και του δημόσιου χώρου σε φορέα αξιών. Ενδυνάμωση των εννοιών της συλλογικότητας και της αστικότητας των πολιτών].