Αριστομένης Προβελέγγιος : αρχιτεκτονικοί και πολεοδομικοί στοχασμοί - Παλαύρας, Νικόλαος ([χ.ό.], 2001)
[Η σκέψη του Αριστ. Προβελέγγιου κινείται στον άξονα φύση - άνθρωπος. Βάση εκκίνησης του στοχασμού του είναι το φυσικό δίκαιο και η ιστορική καταβολή του. Ορισμός του αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος. Η σημασία του αρχιτεκτονικού στοχασμού και της αστόχαστης πράξης.]