H20 : διαχείριση υδάτινων πόρων - Καρατράντα, Ευανθία ([χ.ό.], 2000)
[Η δραστικότητα του νερού στη φύση και η σημαντικότητα αυτού στον κύκλο αυτής. Η υπερβατική αντίληψη των αρχαίων περί νερού μέχρι τις κοσμογονικές αντιλήψεις και την χριστιανική ιερότητα αυτού. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι πρώτοι τρόποι εκμετάλλευσης του δυναμικού του υδάτινου στοιχείου, ξεκινώντας απ' τις μικρές μηχανικές επινοήσεις που το χρησιμοποιούσαν ως μοχλό δύναμης, καταλήγοντας στα υδραγωγεία, θεωρώντας τα ως κατασκευές διαχρονικές και υπερτοπικής σημασίας λόγω του θηριώδους της κλίμακάς τους και των βασικών αρχών λειτουργίας τους, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι και τις ημέρες μας, εμπλουτισμένες με τις σύγχρονες τεχνολογικές επιτεύξεις.]