Η αρχιτεκτονική του φωτός - Νερούτσος, Δημήτρης ([χ.ό.], 2000)
[Το φυσικό φως είναι μία μορφή ενέργειας που επηρεάζει την ανθρώπινη διάθεση. Είναι ένα φυσικό στοιχείο που μεταβάλλεται ανάλογα με τον τόπο, το χρόνο και την κουλτούρα των λαών (ως προς τη χρήση του). Σημαντικοί παράγοντες για την επεξεργασία του είναι η χρήση του αρχ/κου χώρου, η μορφή του, τα ανοίγματα, τα υλικά και το χρώμα. Οι διάφορες ποιότητες φωτισμού συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας του χώρου. Γίνεται σημαντικό εργαλείο στα χέρια του αρχιτέκτονα.]