Αποκατάσταση και επανασχεδιασμός της αστικής πολυόροφης κατοικίας στην παλιά πόλη της Κέρκυρας - Βλάχου, Σταματία
[Στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, το βασικότερο θέμα που προκύπτει είναι οι δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων μέσα σε ένα ιδιαίτερο και μοναδικό ιστορικό οικιστικό σύνολο. Τα προβλήματα εστιάζονται σε δυο σημεία: αφενός στο συνδιασμό της μονάδας-κατοικίας με τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και αφετέρου στην αυτόνομη λειτουργία της αστικής πολυόροφης κατοικίας απ'όπου προκύπτει θέμα ως προς την άνιση κατανομή ιδιωτικού/δημόσιου χώρου. Προς διερεύνηση του θέματος ακολουθεί πλήρης ανάλυση μιας αντιπροσωπευτικής γειτονιάς της παλιάς πόλης. Η μονάδα της αστικής πολυόροφης κατοικίας προσεγγίζεται μέσω των στοιχείων κοινόχρηστου χαρακτήρα που περιβάλλουν την ιδιωτική ζώνη της κατοικίας. Τα στοιχεία αυτά είναι το επίπεδο του ισογείου και ειδικότερα ο χώρος εισόδου, η κατακόρυφη ενότητα του κλιμακοστασίου, ο χώρος της στέγης (σοφίτα), οι ακάλυπτοι χώροι, τα καντούνια, οι ελεύθεροι χώροι. Μέσω λοιπόν των στοιχείων αυτών γίνονται προτάσεις πρός τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα υπάρχοντα παλιά κτίρια. Παράλληλα και σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, γίνεται πρότασ