Barragan-De Chirico-Malevich : με αφορμή μία αντιστοιχία - Στεργίου, Καλλίνα ([χ.ό.], 2001)
[Η διερεύνηση της συγκεκριμένης διάλεξης αναφέρεται στην ύπαρξη μιας αντιστοιχίας μεταξύ ενός αρχιτέκτονα και δύο ζωγράφων. Η αντιστοιχία αυτή βασιζόμενη σε αναφορές από βιβλία, αποτελεί αφορμή τόσο για μία γενικότερη θεώρηση πάνω στη σχέση αρχιτεκτονικής - ζωγραφικής, όσο και ειδικότερα για την προβολή - ή ανάγνωση - του συγκεκριμένου αρχιτεκτονικού έργου. Μεθοδολογικά, στηρίζεται στην αναλυτική εφαρμογή σε πέντε από τα έργα του Μεξικάνου αρχιτέκτονα Luis Barragan, προσέγγιση η οποία κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να γίνει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό κατανοητό η αίσθηση του χώρου από την οποία προκύπτουν τελικά και οι αναλογίες με τους ζωγράφους De Chirico και Malevich.]