Φοιτητικές εστίες στην πανεπιστημιούπολη Κύπρου - Λαμπρινού, Κατερίνα
[Αντικείμενο της διπλωματικής μας ήταν ο σχεδιαμός ενός τμήματος της νέας πανεπιστημιούπολης της Κύπρου, στη Λευκωσία, και συγκεκριμένα οι φοιτητικές εστίες. Αφορμή γι'αυτό ήταν αφενός η καταγωγή μας από το νησί και αφ'ετέρου το έντονο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον το οποίο υπάρχει αφού είναι ένα γεγονός μεγάλης σημασίας για το νησί. Η περιοχή που επιλέχθηκε για τη χωροθέτηση του Πανεπιστημίου βρίσκεται στην Αθαλάσσα, ένα περιφερειακό αστικό χώρο νοτιανατολικά του κέντρου της Λευκωσίας και σε απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων από αυτό. Ο βασικός όγκος των φοιτητικών εστιών χωροθετείται στο νότιο τμήμα της πανεπιστημιούπολης, αξιοποιώντας τη μορφολογία του εδάφους και τις μικροκλιματολογικές συνθήκες που δημιουργούνται από τις τεχνητές λίμνες που αποτελούν διαπλάτυνση του ποταμού Καλόγερου..Η βιοκλιματική αντίληψη εισάγει τις παραμέτρους του τοπικού κλίματος και του φυσικού περιβάλλοντος στον σχεδιασμό των κτιρίων και των υπαίθριων χώρων, ούτως ώστε να διασφαλιστούν συνθήκες θερμικής άνεσης].