Αποκατάσταση και επανάχρηση των οθωμανικών λουτρών στο κάστρο της Χίου - Κουγιούλη, Ευγενία
[Εξαρχής το πρόβλημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η επανάχρηση του Χαμάμ και η νέα λειτουργία που αυτό θα αναλάμβανε. Αν και αρχικά θέλαμε να επαναφέρουμε την αρχική χρήση στο χώρο, οδηγηθήκαμε στην εύρεση μιας νέας λειτουργίας. Για τη νέα λειτουργία είναι απαραίτητη η κατασκευή κάποιων βοηθητικών χώρων που δεν είναι δυνατόν να βρεθούν μέσα στον υπάρχοντα όγκο. Ο σκοπός των επεμβέσεων στο μνημείο και το περιβάλλον του εκτός από την αποκατάσταση, την προστασία και τηυν ανάδειξή του είναι η ικανοποίηση της ανάγκης για βελτίωση της ανθρώπινης επικοινωνίας στο συγκεκριμένο χώρο και αναβίωση του χώρου του μνημείου ως επίκεντρου μιας άλλης ποιότητας].