Κτίριο - γέφυρα : από τη Δραπετσώνα στο λιμάνι του Πειραιά - Καβύρη, Ευθαλία
[Η περιοχή μελέτης βρίσκεται στο ΒΔ άκρο-είσοδο του Πειραϊκού λιμανιού, με όρια το πρώην εμπορικό λιμάνι (όπου θα επεκταθεί το επιβατικό), το εργοστάσιο λιπασμάτων (το οποίο θα αναπλαστεί σε χώρο αναψυχής) και την αστική περιοχή της Δυτικής Δραπετσώνας. Κίνητρο για την εργασία αυτή αποτέλεσε η έκδηλη ανάγκη αποκατάστασης της επαφής της πόλης με τη θάλασσα που σήμερα είναι αδύνατη, λόγω των εκβραχισμών του φυσικού βράχου της Δραπετσώνας οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα ρήγμα ανάμεσα στην αστική περιοχή και την ισοπεδωμένη αποβάθρα του λιμανιού. Η αντιμετώπιση του ζητήματος του ορίου στον αστικό χώρο αποτέλεσε βασικό αντικείμενο της μελέτης. Η πρόταση αφορά στην υλοποίηση ενός γραμμικού κτιρίου με βασικό στοιχείο της δομής του το κεκλυμένο επίπεδο -πεζοδρόμιο στην ανώτερη στάθμη του- με αποτέλεσμα τη γεφύρωση του ρήγματος πόλης-θάλασσας και την παράλληλη ένταξη των υπαρχόντων αξόνων του χώρου (κεντρικός πεζόδρομος Δραπετσώνας, μώλος κράκαρη, ελέυθερη λεωφόρος του Ο.Λ.Π.) σε μια γενική οργάνωση των κινήσεων. Το κτίριο λειτουργεί στο χώρο άλλοτε σαν γέφυρα, άλλοτε σαν όριο και ά