Ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι : η έμπνευση αρχιτεκτονικής δημιουργίας - Καλνής, Γρηγόρης ([χ.ό.], 2001)
[Εξετάζουμε όμως το φως επειδή είναι μετρήσιμο και πιο αντιληπτό απ' τον άνθρωπο. Θεωρούμε δεδομένο ότι σ' όλες τις περιπτώσεις που μελετάμε, το φως αποκτά υλική υπόσταση και προσθέτουμε κάθε φορά μία επιπλέον παράμετρο -το σχήμα, το χρώμα-.]