Επανάχρηση βιομηχανικού κτιρίου στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας - Σιδεράκη, Βιργινία
[Η πρόκληση της μετατροπής ενός διατηρητέου κτιρίου σε ένα ζωντανό κτίριο, εντάσσοντας σε αυτό μια νέα χρήση, που όχι μόνο να μην το προσβάλει αλλά και να το αναδεικνύει, μας οδήγησε στην επανάχρηση του βιομηχανικού κτιρίου "Αρέθουσα" στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας σε μικρό συνεδριακό κέντρο. Πρωταρχικό στόχο αποτέλεσε η ένταξη του κτιρίου στο γύρω περιβάλλον, η ενοποίηση του ελεύθερου χώρου μεταξύ του κτιρίου της Αρέθοθυσας, των κτιρίων του Γεωργιάδη (παραδοσιακά - πρόταση για ξενώνες) και των ιστορικών πηγών της Αρέθουσας καθώς και η ανάδειξη του στοιχείου του νερού. Οι κτιριολογικές απαιτήσεις οδήγησαν στη δημιουργία νέου κτιρίου σε σύνδεση με το παλιό με κύριους συνθετικούς στόχους: διάχυση όγκων και λειτουργιών από το βιομηχανικό υφιστάμενο κτίριο στο νέο και από το νέο στην ύπαιθρο, οργάνωση των χώρων γύρω από ένα κεντροβαρικό άξονα, όλο το συγκρότημα να σχηματίσει πλάτη προς το δρόμο και να ανοίξει προς τις πηγές.. Η οργάνωση του περιβάλλοντος χώρου πραγματοποιείται με το συνδιασμό δύο καννάβων, του παλιού και του νέου κτιρίου].