Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Κόρθι Άνδρου : επανάχρηση και επέκταση ιστορικών κτιρίων Σχολής Αγίας Τριάδας - Μπούσδρα, Ελένη
[Η διπλωματική πραγματεύεται την ένταξη χρήσης (Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης) σε υφιστάμενο ιστορικό κέλυφος. Για την πραγμάτωση της εργασίας ακολουθήθηκαν τρία βασικά μελέτης: αναλυτικό (αποτύπωση - ιστορική & φωτογραφική τεκμηρίωση, κατασκευαστική ανάλυση), ενδιάμεσο (δεοντολογία προσέγγισης), συνθετικό (πρόταση επανάχρησης, αποκατάστασης, ενίσχυσης και επέκτασης υφιστάμενου κελύφους, πρόταση νέων κατασκευών). Βασική επιδίωξη ήταν η ένταξη της νέας χρήσης και των νέων κτισμάτων σε επίπεδο πολεοδομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό, αρχιτεκτονικό και οικονομικό].