Δημοτική βιβλιοθήκη στο Χαλάνδρι - Γεωργαλά, Γεωργία
[Αντικείμενο της διπλωματικής αποτελεί ο σχεδιασμός μιας δημοτικής βιβλιοθήκης στο Χαλάνδρι. Το οικόπεδο βρίσκεται στην περιοχή του κεντρικού Χαλανδρίου, με όψη στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου και περιλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο οριζόμενο απο τις οδούς 25ης Μαρτίου, Βασ. Γεωργίου, Καλογρέζης και Παράσχου, με συνολικό εμβαδόν 4065 τετραγωνικά. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης με θέμα "Το σύμπαν (που άλλοι το λένε η βιβλιοθήκη)" επιχειρήθηκε η διερεύνηση του ρόλου και της μορφής της σύγχρονης βιβλιοθήκης μέσα από τη διαχρονική της εξέλιξη, ενώ σε αυτή την εργασία η διερεύνηση επεκτείνεται σε επίπεδο σχεδιασμού με κύριους άξονες προβληματισμού την ένταξη στον ιστό και στη ζωή της πόλης και τη σχέση της με την τεχνολογία. Η βιβλιοθήκη αντιμετωπίζεται ως ένα σημαντικό δημόσιο κτίριο με εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό ρόλο αλλά και με βάση τις ιδιαιτερότητες του όπως η ανάγκη για ιδιωτικότητα, ησυχία και συγκέντρωση κατά τη χρήση του].